Materiaalsoorten van je bubbelbad kiezen

Wanneer je van plan bent om een bubbelbad aan te schaffen, zijn er meerdere zaken waar je rekening mee kunt houden. Zo kun je denken aan de afmetingen aangezien het belangrijk is dat het bad in je badkamer past. Ook kun je rekening houden met de stijl van je bubbelbad om te bekijken of deze wel goed in het uiterlijk van je badkamer past. Maar ook zaken als de materiaalsoort spelen mee in het maken van je keuze.

Zo kun je kiezen voor acryl. Deze materiaalsoort bestaat uit een licht maar tegelijkertijd stevig kunststof welke warm aanvoelt. Hierdoor blijft het water ook langer warm in je bubbelbad. Bovendien is acryl vrij makkelijk in onderhoud en dankzij de gladde en poriën vrije oppervlakte zal vuil zich minder snel aan het bad hechten. Bovendien is een acryl bad slip vast en het materiaal voelt voor je huid comfortabel aan. Je hoeft een acryl bad alleen maar met een zachte doek te onderhouden aangezien de oppervlakte gladder is dan de meeste andere materialen. Verder heeft acryl een glans en het behoud makkelijk zijn kleur aangezien het kleurvast is.

Je kunt ook kiezen voor quaryl. Deze soort bestaat uit een combinatie van kwarts en kunststof. Het is duurzaam heeft een exacte inbouw. Ook is het materiaal kras bestendig en houdt het zijn kleuren vast. Verder is het makkelijk te onderhouden aangezien vuil en kalk zich amper hechten aan het bad, waardoor het een glans blijft hebben. Verder is ook deze materiaalsoort slip vast en houdt het water langer warm. Bovendien kun je er mooie vormen mee creëren wanneer je dit wil.

 Fijn bubbelbad

Verder kun je nog kiezen voor plaatstaal. Deze materiaalsoort is stevig en is hierdoor goed bestand tegen stoten van buitenaf. Bovendien is het materiaal stabieler, slijt vaster, schuur vaster en kras bestendiger. Echter is plaatstaal wel zwaarder dan bijvoorbeeld een acrylbad en het houdt water minder warm vast. Een voordeel is het feit dat de materiaalsoort in het algemeen vrij goedkoop is. Wanneer je plaatstaal slip vast wil maken, kun je het bad het beste behandelen met kwarts of door een reliëf laag toe te voegen.

Wanneer je een bubbelbad wil aanschaffen, kun je kijken op de website van Fonteyn. Hier vindt je allerlei soorten spa producten. Denk bijvoorbeeld aan een zwemspa; het formaat van dit bad is groter waardoor je hier naast liggen ook in kunt zwemmen. Ook kun je kiezen voor een opblaasbaar bubbelbad; het voordeel in vergelijking met een normaal bubbelbad is het feit dat je deze kunt verplaatsen naar elke gewenste locatie.