Materiaalsoorten van je bubbelbad kiezen

Wanneer je van plan bent om een bubbelbad aan te schaffen, zijn er meerdere zaken waar je rekening mee kunt houden. Zo kun je denken aan de afmetingen aangezien het belangrijk is dat het bad in je badkamer past. Ook kun je rekening houden met de stijl van je bubbelbad om te bekijken of deze wel goed in het uiterlijk van je badkamer past. Maar ook zaken als de materiaalsoort spelen mee in het maken van je keuze.

Zo kun je kiezen voor acryl. Deze materiaalsoort bestaat uit een licht maar tegelijkertijd stevig kunststof welke warm aanvoelt. Hierdoor blijft het water ook langer warm in je bubbelbad. Bovendien is acryl vrij makkelijk in onderhoud en dankzij de gladde en poriën vrije oppervlakte zal vuil zich minder snel aan het bad hechten. Bovendien is een acryl bad slip vast en het materiaal voelt voor je huid comfortabel aan. Je hoeft een acryl bad alleen maar met een zachte doek te onderhouden aangezien de oppervlakte gladder is dan de meeste andere materialen. Verder heeft acryl een glans en het behoud makkelijk zijn kleur aangezien het kleurvast is.

Je kunt ook kiezen voor quaryl. Deze soort bestaat uit een combinatie van kwarts en kunststof. Het is duurzaam heeft een exacte inbouw. Ook is het materiaal kras bestendig en houdt het zijn kleuren vast. Verder is het makkelijk te onderhouden aangezien vuil en kalk zich amper hechten aan het bad, waardoor het een glans blijft hebben. Verder is ook deze materiaalsoort slip vast en houdt het water langer warm. Bovendien kun je er mooie vormen mee creëren wanneer je dit wil.

 Fijn bubbelbad

Verder kun je nog kiezen voor plaatstaal. Deze materiaalsoort is stevig en is hierdoor goed bestand tegen stoten van buitenaf. Bovendien is het materiaal stabieler, slijt vaster, schuur vaster en kras bestendiger. Echter is plaatstaal wel zwaarder dan bijvoorbeeld een acrylbad en het houdt water minder warm vast. Een voordeel is het feit dat de materiaalsoort in het algemeen vrij goedkoop is. Wanneer je plaatstaal slip vast wil maken, kun je het bad het beste behandelen met kwarts of door een reliëf laag toe te voegen.

Wanneer je een bubbelbad wil aanschaffen, kun je kijken op de website van Fonteyn. Hier vindt je allerlei soorten spa producten. Denk bijvoorbeeld aan een zwemspa; het formaat van dit bad is groter waardoor je hier naast liggen ook in kunt zwemmen. Ook kun je kiezen voor een opblaasbaar bubbelbad; het voordeel in vergelijking met een normaal bubbelbad is het feit dat je deze kunt verplaatsen naar elke gewenste locatie.

Oosterse meubelen vaak een pronkstuk in je kamer

De opkomende populariteit van Oosterse meubelen is niet heel verrassend te noemen, de meubels hebben een mooie afwerking zijn veelvuldig versierd en zullen veel van de andere meubelstukken in de kamer en wat saai uit kunnen laten zien. Het mystieke karakter van de Oosterse meubelstukken kan een extra diepte aan je kamer toevoegingen zeker wanneer je nog wat meer Oosterse accessoires toe voegt aan je interieur.

Er is een wijds aanbod aan Oosterse meubels, maar het kan erg lonen om deze aan te schaffen waar je zeker weet dat ze direct geïmporteerd worden uit het land naar keuze, hoewel er niet altijd grote verschillen zijn in meubels uit bepaalde landen, kan het net in de kleinste details liggen waarom een meubelstuk uit Egypte beter in je huis past dan een Marokkaans meubel. Er is een groot aanbod met diverse meubelstukken dat je kunt krijgen, onder andere tafels, kasten, banken en bankstellen. Deze kan je dan aanvullen met accessoires als kussens en kleden om de typerende sfeer te creëren. Wil je meubels met een modern tintje of liever wat ‘ouderwetser’; het is erg bepalend voor de sfeer van bepaalde meubels, modern Marokkaans bijvoorbeeld is veel strakker en maakt gebruik van lichtere kleuren als beige en wit, waar je toch vaak bij Marokkaans denkt aan warme kleuren die je kamer meteen een stuk gezelliger maken. Laat je goed informeren wanneer je het nog niet zeker weet. Een ding is vaak wel zeker; je weet precies wat je niet mooi vindt ook al kan je niet altijd benoemen wat je wel precies wilt hebben. Laat je vooral niet afschrikken wanneer je bij de meubelen ook in aanraking komt met Chinese of Japanse meubelen, veel van deze meubelstukken worden ook aangeboden als Oosterse, de sfeer en stijl van deze meubelstukken is echter heel anders dan Oosterse meubels uit Marokko, Tunesië of Egypte.

Marokkaans Meubelwerk

Richt je huis Oosters in met wat home accessoires

Wie zijn huis een wat warmere sfeer wil geven kan dat simpel doen door wat Oosterse accessoires toe te voegen. Je kunt bij home accessoires denken aan kleden, poefen, lampen, kaarshouders, kussens of zelfs meubelstukken. Een van de eerste dingen die gedacht worden als er aan een Oosters geïnspireerd interieur gedacht wordt zijn drukke kleuren, maar dat is allang niet meer zo. Of althans allang niet meer het enige waarmee je je interieur die warme sfeer kunt geven. Er zijn zelfs compleet nieuwe modern geïnspireerde interieurs die gebaseerd zijn op wit en beige tinten waardoor het niet eens zal misstaan in je huidige woonkamer. Toch is een van de basis dingen van een Oosters geïnspireerd interieur de kleuren, en de toevoegingen van de juiste accessoires.

Een huis zonder kussens, kaarshouders en lampen is niet zo knus als dat een huis is die wel ruim van deze home accessoires heeft toegevoegd. Je hoeft dus niet je hele huis om te gooien, maar je kunt beginnen met dat ene hoekje waar toch dat kastje staat waar je eigenlijk niet helemaal blij mee bent. Plaats op het kastje een lamp, een dienblad met kaarshouders en je zult meteen een heel groot verschil bemerken. Het hoeft niet in overdaad te zijn en wanneer jij vindt dat drie kaarshouders meer dan genoeg is dan koop je er maar drie, het hoeven er geen tien te zijn wat je wel op de displays ziet in de winkels. Je moet het aanpassen naar jouw smaak, zodat je huis een tikkeltje van de sfeer mee krijgt. Wanneer je daadwerkelijk een Oosters huis wilt kan je altijd nog overgaan tot extremere maatregelen of zelfs in het meest uiterste geval gaan emigreren – al kan je dat beter niet doen wanneer het alleen om de interieurs gaat.

Creëer warmte in je interieur

Marokkaanse kussens en poefs zijn een zeer belangrijk onderdeel van een Marokkaans geïnspireerd interieur. Veel van de kussens en poefen worden nog gemaakt in Marokko en vaak nog met de hand ook, hierdoor kan je hele mooie wollen en leren exemplaren bemachtigen die nog op een ambachtelijke manier versierd zijn. Daarnaast geven ze je kamer meteen een warme en knusse uitstraling, en wie wil er nu niet een extra tafeltje of zitplaats bij de hand hebben. Marokkaanse kussens en poefen zijn ideaal wanneer je snel meer zitplekken nodig hebt en nemen verder weinig ruimte in. Daarnaast hoef je ze niet perse in een kast te proppen wanneer de visite weer weg is, ze brengen kleur in je interieur en nemen minder ruimte in dan een aantal extra stoelen.

De samensmelting van chique en comfort is iets waar het Marokkaans geïnspireerde interieur bekend om staat. De decoraties zijn chique waar de meubelstukken gemaakt zijn om comfortabel te zijn. Zo kan je dat geweldig interieur met de chique uitstraling hebben zonder dat je daarvoor hoeft te lijden. Laat je verleiden om de warme intieme sfeer te omarmen waar de Oosterse en zeker de Marokkaanse stijlen bekend om staan. Wanneer je het niet meteen te ver wilt laten doorvoeren begin je met een aantal  of een poef aangevuld met wat kaarshouders, op die manier kan je sfeer proeven zonder dat je alles meteen om moet gooien. Het zijn de kleine dingen die het doen, wordt er al enige tijd gezongen en het klopt nog ook. Wie niet meer kan genieten van een glas wijn op de bank heeft waarschijnlijk de verkeerde bank of de verkeerde kussens om het zo maar even te zeggen. Creëer een warme en veilige omgeving om heerlijk in te kunnen ontspannen in je huis, zodat je alle zorgen van de dag van je af kan zetten en heerlijk kunt relaxen.

marokkaanse poefs

Combineer je huidige interieur met Marokkaanse sferen

Wie zijn huis een Marokkaans tintje wil geven, met andere woorden de warmte van het land en de gezelligheid van het samenzijn wil introduceren in zijn woonkamer, die kan dat heel erg gemakkelijk doen met wat kleine aanpassingen. Schaf Marokkaanse Lampen aan en hang deze op een centrale plaats in je huis en je zult zien dat je meteen een andere sfeer in je kamer krijgt, wie graag nog meer accessoires wil toevoegen kan denken aan kaarshouders, kussens, tapijten en zelfs meubelstukken.

oosterse meubelen

Wat de Marokkaanse sfeer typeert zijn de vele bewerkingen van materialen, zo is veel van het hout bewerkt of uitgesneden, zijn de lampen en kaarshouders in de meeste gevallen bewerkt tot er door de vele gaatjes heel licht in patronen op de muur zal vallen. Daarnaast is het een heel erg warm interieur met een eenheid aan kleuren; of dit nou warme tinten of koele tinten zijn. Je kan je huis al heel snel een Marokkaanse sfeer geven door een dienblad met kaarshouders neer te zetten, je zult er ook achter komen dat de vele kaarsen je huiskamer een hele intieme sfeer geven. Wie dit graag door wil zetten kan ervoor kiezen om hele ruimte in te richten naar de Marokkaanse stijl, verf de muren, schaf andere meubels aan en laat je verleiden door het warme van de Oosterse sferen die je in Marokko zoveel tegenkomt. Wie echter bang is dat het teveel en te druk wordt, kan ervoor kiezen om het bij lichte kleuren te houden aangevuld met veel zilveren of gouden accessoires. Een Marokkaans interieur hoeft geen kleurenbom te zijn, maar kan net zo goed geïntegreerd worden in een wit Hollands interieur zonder afbraak te doen aan het kabinet van oma dat tegen de muur staat. Wees niet bang om dingen te combineren, en voeg verschillende invloeden aan elkaar toe voor een prachtig warm huis.

Zweeds warenhuis versus Originaliteit

Wat is het toch met ons Nederlanders? We klagen dat we zo weinig ruimte hebben en iedereen altijd bij ons op de lip zit. Dat mag dan misschien wel zo zijn, maar waarom kopiëren we dan alles van elkaar? Individualiteit is ver te zoeken. Als ik nieuwe gordijnen koop dan wil de buurman ze ook. Zo gaat dat met bijna alles wat we kopen.

Ik snap dan ook wel dat het Zweedse warenhuis zo populair is. Strak en steriel en het kost niet zoveel (daar houden wij ook wel van, een goede deal). Omdat het niet zoveel kost, kunnen we makkelijk hetzelfde kopen als de buurman en het net zo makkelijk weer veranderen als dat nodig is.

Ik ben het echter zat! Ik protesteer! Vanaf nu doe ik niet meer mee aan de kudde-mentaliteit. Ik gooi al mijn strakke steriele huisraad eruit en ga voor een Oosterse inrichting. Dit is weer een wat anders én het is uniek want niet veel van de mensen om mij heen zullen ooit aan zoiets denken. Daarnaast staat er niet op elke straathoek een enorme hal waar iedereen dezelfde dingen kan doen. Zonder veel moeite heb je dus al een individuele stijl te pakken.

Oosterse interieur en decoratie is geweldig

Bij een Oosterse inrichting heb je niet te maken met steriele, rechte en symmetrische lijnen. Bloemetjes, lijnen, werkjes, alles kan door elkaar. Het geeft meteen al een gezelliger effect. Mooie lampen en kleden, die meteen sfeer toevoegen.

Behalve dat ik nu origineler ben dan de buren (alhoewel, hoe snel zullen ze me volgen?), is het grootste voordeel dat je bij een Oosterse inrichting niet de neiging hebt dat alles er super schoon en steriel uit moet zien. Een beetje rommelig valt helemaal niet op in mijn inrichting nu. En daar houd ik wel van! Kom maar op buren, doe me maar eens na!